Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea este, in acest moment , propunerea PSD pentru Ministerul de Interne, aceasta varianta fiind aleasa in detrimentul lui Dan Nica pentru ca PSD sa nu piarda un loc in Executiv, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

Presedintele PSD Mircea Geoana a spus, la finalul intalnirii informale a PSD de la Snagov, ca are o varianta pentru conducerea MAI, dar ca nu o face publica, dorind mai intai sa o discute cu colegii din partid.
Intrebat daca este posibil ca Dan Nica sa ramana la Ministerul Administratiei si Internelor, Geoana a spus:"nu vreau sa fac comentarii cu privire la nume in acest moment".

Una din variantele discutate, in ultimele doua zile, a fost ca Dan Nica sa ramana titular la Ministerului de Interne, dar sa pastreze si pozitia de vicepremier. Acest lucru ar fi insemnat insa pierderea unui portofoliu pentru PSD, argument care a cantarit cel mai mult in favoarea alegerii lui Dragnea.

Ministerul Administratiei si Internelor a fost prima optiune a PSD atunci cand a ales ministerele unde isi va desemna reprezentanti, pe baza Protocolului cu PDL.

"Dragnea are cele mai multe sanse sa devina ministru, el s-a pregatit patru ani pentru aceasta functie", a declarat marti pentru NewsIn un lider din PSD. Intrebat daca Dragnea nu va avea dificultati in a fi acceptat de Traian Basescu din cauza problemelor sale cu dosarele penale, asa cum sugerau mai multi lideri PSD, aceeasi sursa, de altfel si membru in Guvern, a precizat ca "Traian Basescu nu are cum sa se implice, noi avem un protocol cu PDL".

Potrivit acelorasi surse, Dragnea are avantajul ca este un om influent in partid, si, desi a fost membru PD, nu poate fi acuzat, cel putin din pricina luarii de pozitie impotriva lui Oprea, ca va face jocurile lui Traian Basescu.

Pe de alta parte, surse din PDL au declarat ca presedintele Traian Basescu nu ar avea nimic de obiectat in privinta numirii lui Dragnea la Interne, dar ca si Dan Nica are sanse substantiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.