Presedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, are prima sansa la Interne, fiind sustinut de Hrebenciuc si Vanghelie. In carti se mai afla si vicepremierul Dan Nica, acesta fiind desemnat marti interimar la MAI.

VicepreSedintele PSD Liviu Dragnea are cele mai mari sanse sa fie desemnat ministru al Internelor si Administratiei in locul demisionarului Gabriel Oprea. A recunoscut-o si presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, intr-o declaratie data la Realitatea TV. In plus, surse din PDL sustin ca numirea lui Dragnea ar fi fost agreata si de premierul Boc, dar si de presedintele Traian Basescu. Nu in ultimul rand, Dragnea este recomandat si de trecutul sau: a fost initial membru PD si este prieten cu prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu.

Dragnea este sustinut pentru preluarea portofoliului de la Interne de Viorel Hrebenciuc si de Vanghelie. Sanse la functia de ministru de Interne are insa si vicepremierul Dan Nica, desemnat deja de PSD drept interimar dupa demisia lui Gabriel Oprea.

Dan Nica este apropiat de Mircea Geoana si, in plus, are avantajul ca a fost deja validat de forurile de conducere ale partidului ca membru al Guvernului, deci n-ar mai fi nevoie sa treaca prin noi formalitati de investire.

PSD va convoca astazi Biroul Permanent National care, la randul sau, ar urma sa decida reunirea Comitetului Executiv, in cadrul careia ar urma sa fie decis numele viitorului ministru de Interne.

Cunoscut drept un sustinator fidel al presedintelui PSD, Mircea Geoana, Liviu Dragnea a castigat la alegerile locale din vara anului trecut un nou mandat de presedinte al CJ Teleorman, al treilea consecutiv. Considerat alaturi de Marian Oprisan, Nicusor Constantinescu sau Constantin Contac unul dintre baronii locali cu o foarte mare influenta in partid, Dragnea s-a aflat anul trecut printre initiatorii unui proiect prin care sefii de Consilii Judetene sa dobandeasca puteri sporite.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.