PDL a cerut, la intalnirea coalitiei de marti seara, ca aplicarea protocolului in privinta interdictiei atacurilor intre cele doua formatiuni sa fie valabila si pentru vocile din PSD care nu au dorit colaborarea,iar vicepremierul Dan Nica a anuntat ca va lua masuri la MAI cand va prelua interimatul.

Adriean Videanu si Dan Nica au prezentat presei concluziile intalnirii de marti seara, de la Palatul Victoria, dintre conducerile celor doua partide, fara sa anunte un nou ministru desemnat de PSD pentru Ministerul Internelor.

Dan Nica, vicepremier si interimar la Ministerul Internelor, a anuntat ca va lua unele masuri in privinta recentelor numiri in fruntea MAI si a DGIPI, fara sa mentioneze daca si pe cine va schimba din functie. El a spus ca masurile pe care le are in vedere le va lua "maine (miercuri - n.r.), cand va merge la minister" si va prelua practic interimatul functiei devenite vacante prin demisia lui Gabriel Oprea.
Declaratiile celor doi lideri ai PDL si PSD nu au facut nicio referire la un nume care sa fi fost avansat de PSD ca propunere pentru desemnarea unui titular la MAI, in conditiile in care ziaristii din fata Palatului Victoria nu au intrebat daca acest aspect a fost discutat.

Adriean Videanu a prezentat solicitarea PDL din cadrul discutiilor ca de aici inainte prevederea din protocolul guvernamental sa le fie aplicata si celor care "sunt in afara protocolului" si care lanseaza atacuri la adresa partenerilor de guvernare. "Avem un protocol de functionare a coalitie care spune ca atacurile la adresa partidelor partenere sunt interzise. Stim ca sunt unii care nu si-au dorit acest lucru, dar e problema lor", a spus Videanu. El a mai precizat, de asemenea, ca PDL considera ca "este incorect ca o problema interna, de imagine, a unui partid sa fie transferata" celuilalt partid al coalitiei.

Dan Nica a vorbit in numele PSD pe aceasta tema, afirmand ca "disconfortul" din ultimele zile a venit din partea "vocilor care au avut pareri personale" si care, " in absenta unor informatii complete", au dus la interpretari lipsite de rigoare si precizie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.