In batalia de la Interne, Vanghelie a iesit invingator. Generalii din filiala Ilfov si-au acceptat infrangerea abia spre seara, dupa ultima sarja de infanterie in Kiseleff.

Demisia lui Gabriel Oprea de la Interne a rezolvat conflictul din coalitie, care risca sa se aprinda, dar a reglat si raporturile din interiorul PSD.

Gruparea lui Marian Vanghelie, aliata cu Mircea Geoana, si-a eliminat inamicii - organizatia de generali si colonei din Ilfov. Mardeiasii de Ferentari si paramilitarii de Ilfov au istorii indelungate in actiuni de intimidare si reglari de conturi politice.

Primii au fost adusi in 2005, pentru a-l alunga pe Dan Ioan Popescu din sediul PSD, si in 2008, pentru a-l scoate pe Gigi Becali din studiourile B1 TV.

Oamenii generalilor Oprea, Iordanescu, Muresan si ai gradatilor Pandele si Netoiu au fost scosi la atac in 2004 la TVR contra lui Basescu, in 2008 la Stefanesti si Jilava pentru castigarea localelor si ieri pentru a-si apara comandantul "zburat“ de la Interne.

Ieri, armata rosie de Ilfov a avut de infruntat revolutionarii condusi de Cristian Iliescu, trimis de Vanghelie in Guvern.

Circa 300 de persoane care se prezentau ca fiind membri ai PSD Ilfov au incercat marti sa forteze la sediul central al partidului schimbarea deciziei de inlocuire a lui Gabriel Oprea, liderul filialei in cauza, din functia de ministru al Internelor. Ostilitatile au fost conduse de Gigi Netoiu, om de afaceri si vicepresedinte al filialei Ilfov a PSD. Imbracati cu pelerine rosii folosite in campania electorala, protestatarii au scandat numele lui Gabriel Oprea pret de aproximativ 30 de minute.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.