Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca PSD are deja propunerea pentru viitorul ministru de Interne, dar ca nu o va spune deocamdata, salutand gestul premierului Emil Boc de a da curs cererii PSD de instalare a lui Dan Nica drept interimar la Interne.

"Avem propunerea pentru MAI, dar nu v-o spun deocamdata", a declarat Geoana, raspunzand unei intrebari in acest sens. El a mai spus ca se bucura ca Emil Boc a procedat la transmiterea deciziei PSD si legitimarea lui Dan Nica la MAI.

Intrebat de ziaristi cand va propune PSD un nou ministru de Interne, Geoana a spus: "Foarte rapid. Voi convoca in zilele urmatoare un comitet pentru a putea face o propunere si sa putem sa reintram intr-o cadenta si disciplina guvernamentala asa cum se cuvinte". De asemenea, Geoana a mai spus ca partidul are deja o propunere pentru a prelua portofoliul MAI, dar ca nu o face publica deocamdata. "Vom discuta si vom stabili un coleg care sa ne reprezinte la guvernare", a mai adaugat liderul PSD.

Presedintele PSD a sustinut ca ar fi dorit sa fie evitata o astfel de situatie. "Am fost pusi in fata unei situatii in care a trebuit sa adoptam o masura de forta si cu titlu de exemplu, dar sunt convins ca in urmatoarele cateva zile vom putea sa facem o noua propunere si sa avem un ministru de Interne care sa intre in echipa si sa poata sa-si indeplineasca datoriile fata de Guvern si fata de tara", a adaugat presedintele PSD.
Intrebat daca Virgil Ardelean va ramane sef la DGIPI, Geoana a raspuns: "In mod normal, nu!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.