Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, dupa intalnirea liderilor PSD de la Senat, ca asteapta sa vada ca "se intampla minunea" ca premierul Emil Boc sa-l revoce din functie pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ramas fara sprijinul politic al partidului.

Intrebat daca are indoieli ca Emil Boc il va schimba din functie pe Oprea, vicepresedintele PSD a spus ca nu are indoieli, ci "curiozitati". Dragnea a spus ca subiectul Oprea se va discuta la intalnirea de marti a liderilor PSD si PDL.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a spus, la randul lui, ca luni, in cadrul BPN al PSD, s-a discutat inclusiv varianta ca PSD sa iasa de la guvernare, daca Oprea nu este schimbat din functie, transmite NewsIn.

Ministrul Muncii Marian Sarbu a anuntat ca marti va avea loc o intalnire PSD - PDL pe tema bugetului, estimand ca proiectul de buget ar putea fi finalizat in maximum doua saptamani. Intalnirea PSD-PDL de marti a fost anuntata chiar de liderul social-democrat Mircea Geoana, care a spus luni ca a fost stabilita o intalnire a liderilor partidelor din coalitia guvernamentala pentru a discuta pe tema bugetului pe 2009. Cu toate acestea, liderii PSD s-au intalnit in sedinta separata, in biroul lui Mircea Geoana de la sediul Senatului, mai multi membri ai conducerii social-democrate declarand ca discutia are ca principal subiect proiectul de buget.

Potrivit Protocolului PSD-PDL, revocarile din functiile de la nivel guvernamental se fac "numai dupa consultarea prelabila a conducerii celeilalte parti si cu informarea, in aceleasi conditii, a BPCC". "Propunerile de revocare se fac de catre ministrii de resort sau de catre partea ce a formulat propunerea de numire", se mai arata in Protocolul PSD-PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.