Mai multi sustinatori ai ministrului de Interne din Organizatia PSD Ilfov, al carei lider este chiar Gabriel Oprea, protesteaza in curtea sediului central al PSD impotriva deciziei BPN de a-i retrage sprijinul politic lui Oprea si de a propune excluderea lui din partid.

De altfel, Comitetul Executiv al Consiliului Organizatiei Judetene PSD Ilfov a decis luni, intr-o sedinta extraordinara, ca BPN al PSD a actionat nestatutar in cazul Oprea, intrucat doar CEX si Consiliul National pot decide retragerea sprijinului politic, in timp ce excluderea e o prerogativa a filialei.

"Comitetul Executiv al Consiliului Organizatiei Judetene PSD Ilfov, reunit luni in sedinta extraordinara, respinge in mod categoric decizia Biroului Permanent National al PSD de retragere a sprijinului politic si de excludere din partid a ministrului administratiei si internelor, domnul Gabriel Oprea, considerand-o nefondata si nestatutara. Prin adoptarea acestor decizii, Biroul Permanent National al PSD a incalcat prevederile statutului Partidului Social Democrat", se arata intr-un comunicat al PSD Ilfov remis luni NewsIn.

Sursa citata precizeaza ca potrivit art. 12 alin.(3) din statul PSD, “retragerea sprijinului politic se hotaraste de catre organul de conducere al partidului care l-a acordat sau de catre organul ierarhic superior”, acestea fiind Comitetul Executiv National, respectiv Consiliul National al Partidului Social Democrat.

"Comitetul Executiv National este un for superior celui care a adoptat, astazi, decizia de retragere a sprijinului politic si de excludere. Mai mult decat atat, potrivit art. 13, alin. (5) din Statutul PSD, excluderea unui membru se hotaraste de catre membrii Biroului Permanent Judetean al organizatiei din care face parte, organele ierarhic superioare ale partidului avand doar competenta avizarii acestei masuri. In acest context, deciziile Biroulului Permanent National al PSD sunt lipsite de temei si neavenite", considera organizatia condusa de Oprea.

Aceasta mai aminteste ca Oprea a inregistrat rezultate notabile in toate confruntarile electorale si a actionat cu profesionalism si buna credinta. "In consecinta, solicitam conducerii PSD, cu toata taria si fermitatea, sa nu se recurga la astfel de masuri absolut injuste si lipsite de temeinicie, de natura sa conduca la destabilizarea partidului. De asemenea, rugam conducerea partidului sa se intoarca la prevederile statului si sa respecte legile Romaniei", conchide comunicatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.