Ministrul Turismului, Elena Udrea, isi propune ca prioritate promovarea turismului balnear din Romania si spune ca Bucurestiul poate fi transformat intr-o destinatie de turism cu profil balnear. "Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum", a declarat Udrea luni, intr-o reuniune a Consiliului Consultativ de la Palatul Victoria.

Ministrul Turismului a anuntat ca, in cadrul discutiilor de astazi, s-a decis ca turismul balnear sa fie o prioritate nationala.

"Romania are o treime dintre izvoarele minerale din Europa. Sunt premise de transformare a Romaniei intr-una dintre primele destinatii la nivel european", a declarat Elena Udrea.

Aceasta a spus ca statiunile balneare trebuie modenizate, dar ministerul se poate implica doar la nivelul incurajarii proiectelor, avand in vedere ca infrastructura este in mare parte privata.

O masura luata in calcul este incheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii, pentru pregatirea medicilor specializati care lucreaza in statiunile balneare. Noul ministru ia in calcul si exploatarea Capitalei in ceea ce priveste turismul balnear.

"Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala. (...) Se pare ca aceste izvoare se intind spre Snagov si Balotesti. Impreuna cu Consiliul Judetean Ilfov am discutat despre un proiect, un studiu privind calitatile acestor izvoare, urmand sa incercam sa exploatam aceasta resursa si sa facem si din Bucuresti o destinatie de turism balnear", a spus Udrea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.