Premierul Emil Boc a declarat, la Bruxelles, dupa intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, ca i-a transmis acestuia ca Romania doreste sa scape de monitorizarea pe justitie si ca principala masura interna pe care o va lua este eliminarea oricarei implicari a politicului in actul de justitie.

"Am discutat despre justitie, obiectivul nostru fiind ca in anul 2009 sa ridicam monitorizarea pe justitie a Comisiei Europene, ca Romania sa devina cu adevarat un membru cu depturi depline al UE", a spus Emil Boc. El a mentionat ca printre masurile interne pe care le Guvernul le va lua se afla "in primul rand" aceea de a eliminia orice implicare a politicului in actul de justitie, fara a da alte detalii, si "pe de alta parte, de a promova acele acte normative care sa garanteze in continuarea independenta justitiei".

Boc a spus ca a discutat cu seful Executivului european si despre prioritatile Guvernului roman - printre care a mentionat crearea de locuri noi de munca, absorbtia fondurilor europene, sprijinirea IMM-urilor si protejarea categoriilor sociale defavorizate - dar si despre bugetul Romaniei pe anul 2009.

Prezent la intalnire, presedintele Traian Basescu a declarat, la randul lui, ca i-a transmis lui Barroso ca obiectivul Romaniei este sa obtina un Raport care in cursul anului 2009 sa duca la ridicarea monitorizarii.
Premierul Emil Boc a declarat vineri, la postul public de televiziune, referindu-se la mentinerea ministrului Predoiu in Cabinet, ca cel mai important argument a fost "garantia ca, incepand cu iulie 2009, Romania va scapa de monitorizarea pe justitie.

"Pentru ca ministrul Predoiu este acela care a mentinut legatura cu Uniunea Europeana, stie din prima secunda a noului mandat ce trebuie sa faca pentru ca aceste exigente ale Comisiei Europene sa fie indeplinite", a spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.