Vicepresedintele PD-L Cluj, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost desemnat, luni, de catre Biroul Permanent Judetean al PD-L Cluj drept candidat al filialei la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, ramasa vacanta in urma demisiei premierului Emil Boc.

"In urma sedintei Biroului Permanent Judetean (BPJ) din aceasta seara (luni seara, n.r.) a fost acceptata cu majoritate de voturi candidatura mea la Primaria Cluj-Napoca si cred ca si sper ca nu voi face colegii de ras si nici pe Emil Boc. Practic, este o raspundere a intregului partid, este o situatie in care toti trebuie sa muncim si pentru care toti trebuie sa luptam, pentru a obtine o victorie”, a declarat Sorin Apostu la terminarea sedintei.

Acesta a afirmat ca, daca va castiga mandatul de edil-sef in Cluj-Napoca, atunci va continua proiectele incepute de Emil Boc si considera ca va avea succes deoarece este tanar si are pregatirea necesara, fiind de 5 ani in administratie. "Cred ca e timpul tinerilor, cred ca pot duce impreuna cu echipa mea proiectele care au fost incepute la Primaria Cluj-Napoca si proiecte noi”, a mai spus Apostu.

El va fi desemnat, cel mai probabil marti, drept primar interimar in cadrul sedintei de Consiliu Local. Drept urmare, consilierul local Radu Moisin a primit, tot in cadrul sedintei de luni a BPJ a PD-L Cluj, majoritatea voturilor pentru a fi candidatul consilierilor locali pentru functia de viceprimar, in locul lui Apostu.

"Domnul Radu Moisin a fost desemnat candidatul consilierilor locali ai PD-L pentru functia de viceprimar cu 47 de voturi pentru si un vot impotriva”, a declarat marti presedintele PD-L Cluj, Daniel Buda.

Sorin Apostu este membru PD-L din 2000 si a fost, intre 2004 si 2008, directorul Directiei Tehnice, iar in urma alegerilor locale din vara anului trecut a ocupat functia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Apostu este de profesie medic veterinar.

Sorin Apostu este primul candidat la Primaria Cluj-Napoca anuntat. PRM isi va desemna candidatul marti dupa amiaza, iar el va fi probabil fostul senator Gheroghe Funar - care a ocupat fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca timp de 12 ani. PNL si PSD inca nu au discutat posibili candidati. O alta candidatura anuntata este cea a presedintelui Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, care are de gand sa candideze ca independent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.