Asigurarea independentei justitiei si respectarea calendarului privind concurenta sunt doua pietre de moara care atarna de gatul guvernului. Ministrul integrarii europene, Ene Dinga, a devenit mesagerul solicitarilor venite din partea Comisiei Europene (CE) privind rezolvarea problematicii coruptiei. Se pare ca oficialii europeni au nevoie de dovezi concrete, si au cerut intr-un cadru informal prezentarea unor cazuri de "inalta coruptie", pentru a fi sigure ca autoritatile de la Bucuresti nu "mimeaza" lupta impotriva coruptiei.

"Comisia Europeana nu se asteapta sa rezolvam in cele 20 de luni ramase pana in momentul integrarii problema coruptiei, ci se asteapta sa identificam si sa incepem investigatii intr-un mod ireversibil pe cazuri de inalta coruptie. Altfel, se va considera ca mimam reforma in justitie", a afirmat Dinga, citat de Mediafax. La capitolul concurenta, CE are in vizor cazul SIDEX Galati, care a primit in 2002 un ajutor de 7,3 milioane de dolari si facilitati de 10 milioane. "Comisia Europeana ne-a cerut o analiza incepand cu 1999 a acordarii ajutoarelor de stat. Pana acum am identificat peste 90 de cazuri", a dezvaluit Dinga.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.