Fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat luni ca Traian Basescu nu are dreptul moral sa vorbeasca despre constructia de autostrazi pentru ca, in calitate de ministru, a blocat astfel de proiecte.

"Ultimul care are dreptul moral sa vorbeasca despre constructia de autostrazi in Romania, este Traian Basescu. Atat el ca ministru, cat si Dobre, care a fost numit ca ministru din 2004 la solicitarea expresa a lui Traian Basescu, au blocat constructia de autostrazi in Romania. In momentul in care am preluat Ministerul Transporturilor, pentru proiectele finantate din fondurile europene nu exista nimic", a explicat Orban. El a adaugat ca, "la plecare", a lasat "studiile de fezabilitate terminate, cereri de finantare depuse la Comisia Europeana, in numar de cinci, pentru sume de peste 350 de milioane de euro (...) cereri de finantare transmise catre Autoritatea de management pentru aprope toate tronsoanele de autostrada care urmeaza sa fie finantate din programul operational sectorial pe Transporturi si in plus contracte semnate pe cinci tronsoane de autostrada de pe coridorul IV pan european care beneficiaza de finantare din partea UE".

Traian Basescu a declarat, inaintea plecarii la Bruxelles, unde s-a intalnit cu Jose Manuel Barroso, ca Ministerul Transporturilor nu a finalizat niciun proiect care sa fie finantat din fonduri europene si ca trebuie gasita o solutie pentru ca lucrarile de infrastructura sa inceapa in 2009.

"Va rog sa luati nota de faptul ca nu este o observatie critica la adresa vreunei persoane. Toate rapoartele Comisiei Europene arata ca, daca exista un minister care a fost incapabil sa promoveze vreun proiect care sa fie aprobat, acesta este Ministerul Transporturilor, ori exact zona de maxim interes este cea mai ramasa in urma din punct de vedere al aprobarii proiectelor", a spus presedintele Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.