Presedintele Traian Basescu a declarat, la Bruxelles, dupa intalnirea cu Jose Manuel Barroso, ca, saptamana viitoare, autoritatile de la Bucuresti vor trimite Comisiei Europene propunerile privind modificarea legislatiei referitoare la achizitiile publice, in sensul reducerii termenelor.

Presedintele Traian Basescu a apreciat ca intalnirea cu Jose Manuel Barroso a fost importanta, deoarece a reprezentat un prim contact al noului Guvern cu presedintele CE, in care i-a prezentat obiectivele. "Este important ca obiectivele noului Guvern sa fie foarte bine cunoscute Comisiei", a spus Basescu.

Seful statului a spus ca una din unul din principalele subiecte abordate in cadrul intalnirii a fost utilizarea fondurilor europene, Traian Basescu solicitand ca in legislatia romaneasca sa existe un corespondent menit sa permita scurtarea timpului de implementare a proiectelor. Basescu a anuntat ca in urmatoarele sapte zile, Romania va propune CE o modificare a legislatiei privind achizitiile publice, transmite NewsIn.

"Unul din subiectele foarte importante discutate a fost sa existe un corespondent intre actiunea Comisiei Europene de a reduce timpul de evaluare a proiectelor trimise de Romania de la 87 de zile la 30 de zile, dar sa existe un corespondent si in legislatia romaneasca care sa ne permita sa scurtam foarte mult timpii de implementare de la peste 90 de zile la aproximativ 30 de zile. Am convenit ca in urmatoarele 7 zile sa trimitem Comisiei o propunere de modificare a legii achizitiilor publice care functioneaza in Romania. Ne trebuie aceasta consultare cu Comisia pentru ca legea achizitiilor publice a fost discutata cu Comisia inainte ca Romania sa devina membru al UE" a explicat Basescu.

In ceea ce priveste mecanismul de cooperare si verificare in domeniul justitiei, Traian Basescu a spus ca i-a transmis lui Barroso ca obiectivul Romaniei este sa obtina un Raport care in cursul anului 2009 sa duca la ridicarea monitorizarii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.