Presedintele Traian Basescu a declarat la Bruxelles, dupa intalnirea cu Jose Manuel Barroso, ca nu va face public continutul discutiei telefonice pe care a avut-o cu premierul rus Vladimir Putin pe tema crizei gazelor si ca nu doreste sa intre in speculatiile presei privind declaratiile lui Putin.

"In ceea ce priveste speculatiile presei romane cu privire la declaratiile premierului Putin, in legatura cu discutia pe care eu am avut-o cu premierul Putin, va rog sa ma credeti ca nu am nicio predispozitie sa intru in speculatiile presei", a spus Traian Basescu, citat de NewsIn.

Seful statului a adaugat ca nu are niciun motiv sa faca publica discutia cu Vladimir Putin. "In ceea ce ma priveste, discutia pe care am avut-o cu Putin a fost o discutie care nu are niciun motiv sa fie publica si asa cum eu nu am facut-o publica, nu a facut-o nici premierul Putin. Continutul acestei discutii a ramas intre cei doi, deci nu vad de ce as intra in jocul presei sa speculam ce om fi discutat" a declarat Traian Basescu.

Declaratia premierului rus, Vladimir Putin, potrivit careia Romania ar putea incheia un contract direct cu Gazprom, fara intermediari, are legatura directa cu discutia pe care Traian Basescu a avut-o cu Putin, din care am aflat ca disputa Rusiei cu Ucraina ar putea dura, a declarat Emil Boc, vineri, la postul public de televiziune.

"As vrea sa spun doua lucruri, atat cat pot sa spun in acest moment ca informatie publica. Declaratia presedintelui (premierului n.r.) Putin are directa legatura cu conversatia pe care a avut-o cu presedintele Basescu. A fost o discutie de 40-45 de minute, in care practic am aflat ca acest contencios intre Rusia si Ucraina poate dura - si a fost si decizia noastra imediata de a trece pe combustibil alternativ, pacura de exemplu", a declarat Boc la TVR 1.

In ceea ce priveste alte teme de discutie, premierul a precizat ca nu este inca momentul ca acestea sa fie facute cunoscute, pentru ca sunt inca in faza de discutie.

Intrebat de ce nu a purtat el insusi cu omologul sau rus, Boc a declarat ca seful statului are o relatie de mai multi ani cu Vladimir Putin, prin urmare a optat pentru principiul eficientei, nu pentru orgoliu.

"Eu cred ca in aceste momente, cand ai nevoie de solutii eficiente, nu este timp pentru orgolii. Este o relatie pe care presedintele Basescu o are cu presedintele (premierul n.r.) Putin de foarte multi ani, a fost la Bucuresti, este o relatie prin care ei se cunosc mult mai bine. Am mers pe principiul eficientei si nu pe cel al orgoliului in aceasta legatura"
, a spus Boc, care a precizat ca se afla in contact permanent cu seful statului si se informeaza reciproc.

Premierul rus Vladimir Putin a rapuns ironic saptamana trecuta la o intrebare a corespondentului TVR la Moscova referitoare la posibilitatea ca Romania sa incheie un contract direct cu Gazprom, eliminand intermediarii, si a propus ca Romania sa devina intermediarul in livrarea gazului rusesc pentru Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.