Liderul UDMR, Marko Bela (foto), a declarat, sambata, la Cluj, ca formatiunea pe care o conduce este, pentru moment, singurul corespondent, la nivel parlamentar, al Partidului Popular European, informeaza Mediafax. In plus, "suntem de acord ca, in afara UDMR, in mod firesc, ar trebui sa existe si un partid romanesc care sa reprezinte doctrina de dreapta, doctrina PPE", a explicat Bela. Potrivit acestuia, spectrul politic romanesc este acum extrem de dezechilibrat.

"Sunt mai multi pretendenti, PPE fiind extrem de curtat de unele partide romanesti. Un lucru e cert: noi nu ne vom da acordul pentru aderarea PPRM la PPE", a completat vicepremierul. Presedintele UDMR a afirmat ca va sustine PD sau PC.Totodata, Bela a anuntat ca in perioada 2-3 iunie, la Bucuresti, se va reuni Biroul Grupului Parlamentar al PPE, la invitatia UDMR si PPCD, la care va fi prezent si liderul popularilor europeni, Wilfried Martens.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.