Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, inaintea sedintei Biroului Politic Central, ca subiectul negocierilor ulterioare alegerilor parlamentare este un capitol trecut, iar partidul trebuie sa se organizeze pentru opozitie. Orban a mai declarat ca intentioneaza sa candideze la sefia partidului.

"Am fost intrebat pe tema negocierilor, este un capitol trecut, problema esentiala a PNL este sa se organizeze extrem de serios pentru a-si indeplini misiunea de partid de opozitie pentru ca Romania este in pericol sa alunece spre un regim prezidential, autoritar, iar modul in care a inceput actualul guvern sa isi indeplineasca atributiile ne pune pe ganduri si ne face sa fim din ce in ce mai hotarati sa scurtam cat mai mult aceasta perioada in care Guvernul nu este capabil sa dea raspunsurile corecte la problemele pe care le are societatea si economia romaneasca", a afirmat Orban.

"Vom avea cu siguranta congres, asa este in regulile de functionare a democratiilor occidentale, la o data pe care o va stabili Delegatia Permanenta", a mentionat vicepresedintele PNL. "Sigur ca voi candida, am anuntat acest lucru fiind intrebat de mai multi jurnalisti, sunt un om onest care intotdeauna mi-am prezentat intentiile public, iar intentia mea e de a candida, de a participa in aceasta competitie pentru conducerea PNL", a continuat el.

Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, inaintea inceperii primei sedinte a conducerii PNL dupa intrarea in opozitie, ca, in opinia sa, se impune organizarea unui Congres in cel mai scurt timp posibil, transmite NewsIn.

"Cred ca este bine sa rezolvam noua asezare din toate punctele de vedere, cat mai repede. Asta castiga timp pentru eficienta partidului ca partid de opozitie si, de asemenea, atatea cate sunt, daca sunt, niste tensiuni, le rezolvam mai repede si dam un nou start partidului", a afirmat Antonescu, accentuand ca, in principiu, organizarea unui Congres al PNL trebuie sa aiba loc "cat mai repede".

Intrebat daca va candida la presedintia partidului, Crin Antonescu a raspuns ca aceasta decizie, la fel ca si cea de a intra in cursa pentru prezidentiale din partea PNL, sunt niste hotarari pe care inca nu le-a luat. Vicepresedintele PNL a subliniat ca o discutie despre Congres ar putea fi abordata "probabil" in sedinta de luni a Biroului Politic Central, dar ca subiectul va fi transat, cel mai probabil, in cadrul Delegatiei Permanente.

Tariceanu stia de intentia lui Orban

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca stia despre intentia vicepresedintelui Ludovic Orban de a-l contracandida pentru sefia partidului, ceea ce nu-l deranjeaza, si a subliniat ca data Congresului urmeaza a fi stabilita.

"In PNL a existat intotdeauna o competitie cu ocazia congreselor, pentru toate functiile, inclusiv pentru functia de presedinte. Ar fi nefiresc pentru PNL sa existe decat un singur competitor, suntem un partid democratic (...) nu ma deranjeaza absolut de fel dorinta lui, pe care o si cunosc, nu este o surpriza pentru mine", a afirmat Tariceanu, adaugand ca este probabil ca, pana la congres, sa fie inregistrate si alte candidaturi.

Cat priveste organizarea congresului, Tariceanu a declarat ca subiectul nu a fost discutat in cadrul conducerii centrale a partidului. "Sigur ca un Congres, dar nu extraodinar, ci normal, regular este prevazut in mod firesc in prima parte a acestui an la nivelul PNL, e un lucru pe care l-am discutat inca de anul trecut cu colegii mei. Urmeaza sa hotaram care va fi momentul oportun pentru organizarea Congresului, avand in vedere faptul ca avem inca o scadenta electorala importanta in prima parte a anului, ma refer la alegerile pentru PE", a precizat liderul PNL.

Tariceanu a subliniat ca nu s-a discutat despre Congres, iar cei care au facut declaratii despre un Congres extraordinar nu si-au expus punctele de vedere in cadrul sedintei de luni. Liderul PNL a anuntat ca Delegatia Permanenta a fost stabilita pentru a avea loc pe data de 4 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.