Presedintele de onoare al PSD a declarat, inaintea sedintei conducerii partidului, ca disputa din jurul lui Gabriel Oprea, care l-a propus pe Virgil Ardelean la conducerea DGIPI, trebuie transata in interiorul partidului, in vreme ce Viorel Hrebeciuc a cerut public sanctionarea ministrului de Interne.

Intrebat daca va fi sanctionat Gabriel Oprea, Iliescu a spus ca astfel de chestiuni "nu se prestabilesc inainte de a discuta fondul lucrurilor". Ion Iliescu a spus ca nu-si da seama daca Oprea a gresit. "Nu stiu. De-aia ne-am intalnit, sa discutam, sa ascultam. Si mie nu-mi place executia ante-facto si nici executie in presa si la piata publica. De-aia exista structuri politice de partid, oameni responsabili, structuri responsabile, sa judece si sa analizeze cu seriozitate", a declarat Iliescu, citat de NewsIn.

Intrebat la randul lui de ziaristi daca e bine ca ministrul Oprea sa fie sanctionat, liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a raspuns afirmativ. "Da. Vreti sa repet? Da! Sanctiuni!", a spus Hrebenciuc. La insistentele ziaristilor, care au intrebat daca ministrul Oprea poate fi sanctionat cu retragerea sprijinului politic, Hrebenciuc a spus: "in primul rand".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.