Ministerul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat la sediul PSD, unde se ia in discutie cazul sau dupa ce l-a numit la conducerea DGIPI pe Virgil Ardelean, ca persoanele propuse pentru functii de secretar de stat in MAI au fost agreate de conducerea partidului.

"Am venit sa transmit colegilor mei de partid, cu tot respectul, ca in numirea secretarilor de stat au fost numiti cei agreati de conducerea partidului, toti sunt profesionisti, respectand atat disciplina de partid, cat si interesele partidului care se regasesc in programul de guvernare, dar in primul rand interesele nationale ale Romaniei. Cand ma intorc am sa va spun mai mult", a spus Oprea la intrarea in sediul PSD, transmite NewsIn.

Gabriel Oprea nu a comentat pana in acest moment acuzatiile aduse de colegii sai in ultimele doua zile, insa el a sustinut, intr-o declaratie de presa, inainte ca acest scandal sa izbucneasca, ca numirile de la MAI, inclusiv a lui Ardelean, s-au facut exclusiv pe criterii de competenta si ca in MAI nu se face "politica lui Gabriel Oprea".

BPN al PSD ia in discutie luni o posibila sanctionare a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, dupa ce acesta l-a numit la sefia DGIPI pe Virgil Ardelean, partidul impartindu-se din nou in ultimele zile, din cauza acestui subiect, in mai multe tabere.

Pentru o sanctionare a ministrului Oprea s-au exprimat public in ultimele zile coordonatorul ministrilor PSD, Liviu Dragnea, si liderul de la Bucuresti, Marian Vanghelie. Dragnea a anuntat sambata ca nici Mircea Geoana, nici alti lideri de partid nu au fost consultati de Gabriel Oprea in legatura cu numirile secretarilor de stat si in special a lui Virgil Ardelean la sefia DGIPI si ca cei de la PSD au aflat din presa "intr-un mod nefericit" de aceste actiuni.

In apararea lui Oprea au sarit reprezentantii fostului grup de la Cluj, Ioan Rus si Vasile Dancu, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si Miron Mitrea. Cel mai vocal a fost Ontanu care a declarat ca incercarea de a-l sanctiona pe Oprea este o incercare a unor "forte obscure" din PSD care incearca sa-si puna in functia respectiva un om al lor.

"Odata ce partidul i-a acordat increderea si el a fost confirmat de Parlament, interferenta altor diversi lideri politici reflecta interesul acestora de a destabiliza acest minister important. Aceasta actiune este demersul unor forte obscure, care ar fi dorit sa puna la DGIPI pe cineva din solda lor care sa dinamiteze din interior ministerul", a declarat primarul sectorului doi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.