Fostul presedinte il acuza pe vicepresedintele PSD de "complot“ si "tradare“ pentru ca ar fi negociat fara mandat cu PDL formarea unei aliante. Sarbu raspunde pe acelasi ton si il acuza pe Iliescu de frustrare pentru ca Geoana a reusit sa duca partidul la guvernare.

Ion Iliescu tuna si fulgera in directia vicepresedintelui PSD Ilie Sarbu. Asta dupa ce noul ministru al Agriculturii a recunoscut sapta­mana trecuta intr-un interviu dat in Cotidianul ca a negociat timp de doi ani cu presedintele Basescu si cu liderii PDL formarea unei aliante cu formatiunea condusa de Emil Boc.

Iliescu il acuza voalat pe Sarbu de tradare si sustine ca acesta nu a avut nici un mandat din partea partidului.

"Eu am cerut o explicatie. O sa avem maine (azi - n. red.) un BPN in care vom discuta si acest subiect, vom delibera, vom ve­dea... Eu nu stiam de nici un mandat din partea partidului pentru negocieri cu PDL si am mai vorbit cu unii oa­meni, nu stia Geoana, nu stia Nastase, nu stia nimeni, atunci cine dracu’ sa stie? Asta e teoria tradarii.

Daca tradarea devine linie de partid, putem discuta si despre asta“, a declarat du­minica, pentru Cotidianul, liderul de onoare al PSD. Fostul presedinte reactionase in acelasi ton si pe blog, imediat dupa aparitia interviului. "Am aflat cu stupoare, din interviul acordat de dl Ilie Sarbu publicatiei Cotidianul faptul ca dansul "a complotat" de circa doi ani, impreuna cu Traian Basescu, pentru promovarea alian­tei PSD-PDL.

Daca e reala aceasta dezvaluire a domnului Sarbu, ea este foarte grava si sper ca dl Sarbu sa se explice in fata organelor statutare ale partidului’’, scria acesta vineri seara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.