PDL si PSD Suceava au finalizat procesul de negociere pentru impartirea functiilor de conducere la institutiile publice deconcentrate care functioneaza in judetul Suceava, transmite corespondentul NewsIn.

De asemenea, potrivit unor surse, Ovidiu Doroftei, prefectul interimar al judetului, ar urma sa fie inlocuit de Sorin Popescu, fostul director al Directiei Silvice Suceava, nominalizat de PDL. Pentru cele doua functii de subprefect, nominalizarile vor fi facute de PSD. Surse social-democrate sustin ca viitorii subprefecti vor fi consilierul local Eugen Girigan, fostul director al SC Drumuri si Poduri SA Suceava, si Virginel Iordache, presedintele organizatiei municipale PSD.

Eugen Girigan a confirmat corespondentului NewsIn ca este unul dintre candidatii pentru functia de subprefect, dar a spus ca dicizia finala va fi luata luni, in sedinta Biroului Politic al organizatiei judetene PSD. La randul sau, Virginel Iordache, a declarat ca nu s-a hotarat daca va opta pentru functia de subprefect sau cea de inspector general adjunct al ISJ Suceava, pe care a mai ocupat-o in perioada 2000-2004.

In ceea ce priveste institutiile, prima optiune a avut-o PDL, care a ales Directia Generala a Finantelor Publice, unde actualul director executiv, Petrica Ropota, va fi cel mai probabil pastrat in functie. Filialei PDL Suceava i-a mai revenit Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (unde surse din PDL sustin ca va reveni la conducere Cristina Iordachel), Inspectoratul Scolar Judetean, Directia Muncii, Inspectoratul in Constructii (unde ar putea fi pastrat in functia de inspector-sef consilierul judetean Sabin Adrian Dragan), Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (unde va fi pastrat in functie Petrea Dulgheru), Agentia pentru Protectia Mediului, Registrul Auto Roman, Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Spitalul Judetean de Urgente, Directia pentru Cultura si Culte, Posta Romana, Inspectoratul Teritorial de regim Silvic si Vanatoare, vamile Siret si Dornesti si Regia Patrimoniului si Protocolului de Stat.
PSD a tras Directia Silvica, Garda Financiara, Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Munca, Casa Judeteana de Pensii, Autoritatea de Sanatate Publica (unde ar putea fi pastrat in functie directorul Alexandru Lazareanu), ARR, Directia Agricola, Oficiul Judetean de Plati si Interventii in Agricultura, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului, Directia Judeteana de Tineret si Sport, Vama de interior si Regia de imbunatatiri funciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.