Week-end-ul pare sa fi fost un sfetnic bun sau cel putin unul convingator pentru vicepresedintele democrat Adriean Videanu. Deocamdata, el a renuntat sa renunte la candidatura, termenul final de depunere a motiunilor expirind peste o saptamina.Principalul opozant al retragerii lui Videanu, presedintele Basescu, pare sa-l fi convins pe edilul Capitalei sa ramina in cursa pentru presedintia PD.

Ieri, primarul Bucurestiului a reconfirmat telefonic propria sa candidatura pentru prima pozitie in partid. "Da, imi voi depune candidatura, cu o motiune de centru. Nu vreau sa comentez zvonurile care au aparut in ultimele zile", a spus Videanu.In aceste conditii, semnul de intrebare il reprezinta vicepresedintele Vasile Blaga. Desi cotat teoretic cu prima sansa, el nu s-a decis inca sa candideze. Este de asteptat ca miercuri si Videanu, si Blaga sa isi expuna intentiile in sedinta BPN. In conditiile in care Videanu ramine in cursa, Blaga declara ca "in acest moment raspunsul este mai mult "nu" decit "da".

Scenarii si intrebari fara raspuns

Una peste alta, este de asteptat ca pina la sedinta BPN de miercuri Videanu si grupul sau de sustinatori sa aiba o radiografie cit mai fidela a sanselor pe care le-ar avea intr-o competitie cu Boc. De altfel, o parte dintre apropiatii tandemului Boc -Frunzaverde au imbratisat explicatia ca "retragerea" lui Videanu a fost lansata strategic de apropiatii acestuia pentru a sensibiliza unele filiale si a le face sa se razgindeasca in a-l sustine pe Boc.

O alta explicatie - aceea ca s-a incercat sa se forteze un "da" din partea lui Vasile Blaga. In fine, pentru ca intrecerea sa nu se transforme intr-un razboi adevarat, exista ideea modificarii statutului in BPN, cu un vot ulterior la Conventie, prin care sa se evite polarizarea optiunilor filialelor inainte de Conventie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.