Coordonatorul ministrilor PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata la Realitatea TV ca in chestiunea numirilor de la MAI responsabilitatea cea mai mare nu-i revine lui Gabriel Oprea, ci a premierului Emil Boc, care a semnat propunerile trimise de acesta fara sa-l consulte pe Mircea Geoana.
"Eu cred ca aici dl. Emil Boc a gresit, pentru ca a fost incorect sa incalce aceasta intelegere, putea macar sa-l sune pe Mircea Geoana. (...) Eu sunt suparat pe Emil Boc ca a semnat, relatia noastra politica a pornit cu stangul", a declarat vicele pesedist amintind de intelegerea dintre PSD si PD-L ca numirile de secretari de stat sa se faca prin consultarea presedintilor celor doua partide. "Relatia dintre noi si PDL trebuie analizata intr-o intalnire rapida ca sa vedem daca cele intelese... poate vorbele au un sens pentru un partid si altul pentru alt partid", a adaugat el. Dragnea a mai spus ca desi colaborarea intre cele doua partide a inceput cu stangul, este timp sufiecient pentru a regla lucrurile, mentionand si ca nu este vorba in acest moment de un blocaj politic.

Dragnea a evitat sa spuna daca numirea lui Virgil Ardelean este un lucru bun sau rau. "Habar n-am. Nu stiu cat de bun e Ardelean, sau cat de rau. Pe mine ma intereseaza mai putin. E vorba insa de un precedent periculos (neconsultarea intre parteneri, n.r.)", a conchis el.

Surse din PSD au declarat sambata pentru NewsIn ca unii lideri printre care si Marian Vanghelie, seful PSD Bucuresti, sau Viorel Hrebenciuc, i s-ar fi plans lui Mircea Geoana, aflat in SUA, ca Gabriel Oprea nu ar fi respectat deciziile partidului de numire a secretarilor de stat in MAI si ca numirea lui Virgil Ardelean la sefia serviciului de informatii de la Interne ar aduce prejudicii de imagine PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.