Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul nu renunta la aplicarea OUG privind interzicerea angajatilor de stat, care sunt si pensionari, sa cumuleze cele doua venituri si ca va trimite la Curtea Constitutionala punctul de vedere al Executivului, prin care solicita CCR sa respinga sesizarea formulata de Avocatul poporului.

Guvernul a formulat raspunsul la sesizarea de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul poporului in legatura cu OUG 230/2008, care va fi trimis Curtii Constitutionale si in care se argumenteaza ca prevederile Ordonantei de urgenta sunt constitutionale.

"Daca noi permitem acest dezmat si desfrau pe bani publici, cum ne-am putea indeplini obligatia de a putea asigura resurse minimale pentru toate categoriile sociale. Nu ingradim dreptul la munca, dimpotriva il incurajam, dar pe bani publici o persoana poate sa aiba fie loc de munca, fie pensie", a declarat Emil Boc, citat de Realitatea.

"Am discutat in cadrul Guvernului si am raspunsul la sesizarea pe care a facut-o Avocatul Poporului, raspuns care va fi trimis Curtii Constitutionale. Guvernul isi mentine aceasta ordonanta care interzice cumulul intre pensie si salariu. Consideram ca aceasta solutie este in primul rand morala. Ea realizeaza un act de dreptate in sistemul public. Tinta noastra nu o reprezinta nici profesorii, nici actorii, nici asistentii maternali, nici asistentii pentru persoanele cu dizabilitati si care pot, in continuare, sa-si continua activitatea in regim de conventie civila", a mai spus noul premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.