Avocatul poporului a contestat la Curtea Constitutionala ordonanta ce interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, CCR urmand sa judece aceasta sesizare saptamana viitoare.

Printr-o ordonanta de urgent,a adoptata in ultima sedinta de Guvern si publicata luni in Monitorul Oficial, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care "beneficiarul unei pensii pentru limita de varsta realizeaza venituri din exercitarea unei functii remunerate in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritoriala". Transmite NewsIn.

Si PNL considera neconstitutionala aceasta Ordonanta. Iar acum liberalii, prin vocea Noricai Nicolai au cerut contestarea acestei Ordonante.

Norica Nicolai a precizat ca Ordonanta de Urgenta incalca drepturile si liberatatile fundamentale, precum dreptul la munca, si este similara unei masuri adoptate in 1977, prin care se prevedea ca, "in unitatile socialiste" nu pot fi incadrate persoane pensionate cu caracter permanent, masura ridicata de Guvernul Stolojan in 1991, tocmai pentru ca ar fi ingradit drepturi si libertati cetatenesti. Astfel, OUG incalca articolele referitoare la dreptul la munca, dar si pe cel care stipuleaza ca o ordonant,a de urgenta nu poate fi data pe chestiuni legate de drepturi fundamentale.

"OUG este profund neconstitutionala, este in spirit etatist", a afirmat Nicolai. Vicepresedintele PNL a subliniat ca ordonanta incalca chiar prevederile programului de guvernare, care anunta stimularea ramanerii pe piata a celor care au indeplinit varsta de pensionare, cu conditia ca persoanele respective sa fie apte de munca.

Se pare ca PNL, aflat acum in opozitie, a luat rolul care apartinea odata PSD-ului si PD-L-ului. Acestia procedeaza in aceeasi maniera in care au procedat PSD si PD-L atunci cand a fost vorba de salariile profesorilor. Liberalii dau dovada de o atitudine socialista, asta dupa ce in urma cu doua zile Tariceanu critica toate masurile de stanga ale Guvernului Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.