Presedintele Traian Basescu i-a telefonat premierului rus, Vladimir Putin, declarandu-se "extrem de preocupat" de oprirea totala a livrarilor de gaze. Analistii sustin ca demersul sefului statului este doar de imagine.
In timp ce Rusia si Ucraina isi vad de vechiul lor conflict energetic, reactia Romaniei pare exagerata, in conditiile in care rezervele de gaz ne tin mai mult decat ar putea dura criza. Premierul Emil Boc a confirmat ca Romania poate iesi din iarna fara gazul rusesc.

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a anuntat ca a fost sunat ieri dimineata de presedintele Traian Basescu si de premierul Bulgariei, Serghei Stanisev, care s-au aratat "extrem de preocupati" in legatura cu sistarea furnizarii de gaze rusesti prin Ucraina.

Armand Gosu, specialist in problemele spatiului ex-sovietic, este de parere ca telefonul dat de seful statului lui Putin nu rezolva cu nimic problemele dintre cele doua state si cu atat mai putin problema opririi gazelor: "Romania incearca de ani de zile sa scape de intermediari, insa, neavand o politica bine definita fata de Rusia, nu se va putea lipsi de acestia".

Pentru analistul militar Cornel Codita, convorbirea dintre cei doi lideri este, mai degraba, "un semnal intern dat populatiei de catre presedintele Basescu".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.