Fruntasii PSD Bucuresti s-au grabit ieri sa reactioneze in incercarea de a bagateliza scandalul inregistrarii care pomeneste de mita in privatizarea Petrom. Dar desi incercau sa para calmi, pe fetele lor se citea ingrijorarea.

Nici Sorin Oprescu, nici Dan Ioan Popescu nu mai aveau degajarea din campanie si siguranta ca lucrurile vor sfarsi prin "a se aranja". Cei doi s-au sfatuit de altfel indelung inainte de a aparea in fata presei. Ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, considera, pe urmele lui Nastase, ca inregistrarea respectiva este doar "o gluma". Romania a ajuns o tara in care mita este doar un banc, iar reactia institutiilor statului, o ipoteza neplauzibila.

Pasul urmator a fost sa-l ameninte pe Cozmin Gusa, care a cerut din partea Aliantei explicatii vizavi de aceasta privatizare, cu aducerea in justitie. Si nu oricum. Popescu l-a avertizat pe Gusa ca-i pune in spate casele de avocatura care au participat la privatizarea Petrom. Bineinteles ca, in viziunea presedintelui PSD Bucuresti, toate aceste dezvaluiri sunt un atac la imaginea Romaniei de care este vinovata Alianta. Acesta este de altfel un refren binecunoscut al PSD-ului: cei vinovati de coruptie sunt cei care o dezvaluie, iar nu cei care o savarsesc. Presedintele PSD Bucuresti a mai declarat ca nu face trimitere la glumele lui Nastase. Probabil, la fel vor raspunde si institutiile abilitate sa cerceteze fenomenul. Si cu asta acuzatiile au fost rezolvate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.