Adrian Iorgulescu este din nou acuzat de catre muzicianul Florin Chilian si de catre consilierul Marius Marian Solea, dupa ce in data de 19 decembrie 2008 acestia au depus o noua sesizare la Directia Nationala Anticoruptie.
Astfel, Achizitiile Programului „Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007”, vor fi verificate de Directia Nationala Anticoruptie, se arata intr-un comunicat de presa semnat de catre Chilian si Solea.

Florin Chilian si Marius Marian Solea solicita Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie explicatii privind dosarul de cercetare penala nr. 279 din 2007, dosar care a fost facut MCC de cei doi si in cadrul caruia Curtea de Conturi a Romaniei a fost obligata sa inainteze DNA rezultatele controlului de anul trecut.

Cei doi cer DNA, anchetarea achizitiilor publice prin care s-a derulat Programul ”Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007”, cu prezentarea in detaliu a conditiilor in care s-a incheiat contractul de publicitate (contract 3538 din 14.07.2006), atribuit companiei Generic Audiovizual SRL, in valuare de 3,2 milioane RON. Chilian si Solea arata si alte posibile nereguli pe care le-ar fi savarsit Iorgulescu in perioada mandatului sau de ministru al culturii si cer cercetarea acestora.

Cei doi au sesizat la 1 octombrie 2008 si Curtea de Conturi a Romaniei, aceasta fiind acum in procedura de ”prelucrare” a rezultatelor controlului desfasurat la Ministerul Culturii si Cultelor. Prin acest demers cei doi spera ca institutia respectiva sa inainteze DNA constatarile evidente.

Semnatarii sesizari l-au asigurat pe domnul Procuror sef Daniel Marius Morar ca "nu vor renunta la actiunea lor de a dovedi faptul ca Ministerul Culturii si Cultelor a devenit in ultimii trei ani ai guvernarii PNL o adevarata scoala infractionala care functioneaza pe bani publici".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.