Lipseste numai un „da“ al lui Vasile Blaga pentru ca functia de presedinte al PD sa fie adjudecata pe urmatorii patru ani. Paradoxal, Blaga este cel care nu si-a dorit niciodata cu adevarat sa fie presedinte, dar care ar avea de partea sa cele mai multe filiale.

"Cei 4.000 de participanti vor decide, iar cel care va cistiga va fi urmat de ceilalti competitori. Contracandidatii mei sint puternici, ii respect si partidul va decide. Am invins, voi duce partidul acolo unde cred, impreuna cu echipa pe care mi-o va da partidul, voi pierde, voi ramine membru al PD, un om care va urma conducerea care va fi stabilita. Nu se pune problema sa plec in alta parte", a afirmat ieri primul competitor oficial in cursa pentru sefia PD, Emil Boc, tocmai de la Cluj. Dupa ce initial s-a declarat "convins ca va cistiga", anuntul asteptatei candidaturi a mai-marelui cu organizarea in PD, Vasile Blaga, l-a facut pe primarul Clujului sa ia in calcul ca ar putea sa si piarda.

In acest moment, chiar inainte ca Blaga sa isi anunte oficial candidatura, un calcul simplu arata ca mai bine de 15 organizatii judetene puternice, cu norma mare de reprezentare la Conventie, ar merge pe mina lui Blaga, plus cinci dintre cele sase de la sectoarele Capitalei. Pe o lista inca provizorie de sustinatori s-ar afla inclusiv o parte dintre organizatiile din Ardeal si Banat pe care miza Boc in conditiile unei competitii cu Adriean Videanu, mai exact Alba, Bihor, Mehedinti, Sibiu, Timis.

Este aproape sigur ca de partea lui Emil Boc vor ramine Aradul, Bistrita - unde seful organizatiei, Ioan Oltean, si-a anuntat ieri public sprijinul pentru primarul Clujului - Ialomita, Galati, alaturi de organizatia sectorului 2, condusa de Anca Boagiu, ale carei relatii cu grupul Videanu-Blaga s-au racit de mai mult timp. De partea cealalta, vor sustine varianta Blaga aproape cu siguranta judetele ai caror sefi sint apropiati de aceasta grupare: Bacau, Buzau, Dimbovita, Dolj, Hunedoara, Teleorman. Mai exista si un factor psihologic important de care va depinde alegerea viitorului presedinte, inca greu de cuantificat. Anume, efectele pe care le-a generat autoritatea lui Blaga in judete in ultimii ani, cit s-a ocupat de organizare: mai mult respect sau mai multa teama. In plus, mai explica lideri democrati, in confruntarea finala de la congres vor mai conta intr-o masura considerabila ideile concrete pe care fiecare le va promova prin platforma politica.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.