Grigore Pop, presedintele Cartel Alfa Cluj, a declarat miercuri ca are de gand sa candideze, ca independent pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, ramas vacanta in urma demisiei premierului Emil Boc.

Este o evaluare care mai urmeaza sa se faca. Exista 95% probabilitate de a candida la functia de primar ca independent si va spun si de ce. Mi se pare ca aceste culori care sunt la nivelul municipiului Cluj sunt prea intense, respectiv portocaliu, verde, rosu...”, a afirmat Pop in cadrul unei conferinte de presa, transmite corespondentul NewsIn.

Liderul de sindicat a afirmat ca va conta in primul rand pe voturile celor 18.000 de membri de sindicat din Cluj-Napoca si considera ca ar putea face fata la fotoliul de primar, chiar daca in jurul municipalitatii s-a creat un sistem clientelar in ultima perioada.

Voi conta pe sprijinul, in primul si in primul rand a membrilor de sindicat, daca acest lucru, in evaluare va iesi. Sa fiu foarte sincer, nu cred ca nu as putea face fata. Singura problema este ca in jurul primariei s-a creat un sistem de PCR – Pile, Cunostinte si Relatii, care beneciaza de pe banii contribuabililor romani de sume foarte frumoase. Acei oameni care beneficiaza de acele sume se pot coaliza si vor finanta dupa parerea mea o campanie electorala a unuia din candidati, care poate azi sunt in functie de viceprimar sau alte functii/../ Parera mea este ca trebuie spart acest cerc vicios din jurul primariei si cred ca un independent poate sa faca asta”, a declarat Pop.

Viceprimarii municipiului Cluj-Napoca sunt Sorin Aposu (PD-L) si Laszlo Attila (UDMR), democrat-liberalul fiind vehiculat drept candidat la sefia executivului clujean.

Batalia, dupa parerea mea, se va da intre independent si Apostu”, a mai spus Grigore Pop, care considera ca alegerile partiale pentru Primaria Cluj-Napoca vor avea si un tur doi.

Presedintele Cartel Alfa Cluj sustine ca o decizie finala cu privire la candidatura sa la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca o va lua in doua saptamani dupa o discutie cu conducerea centrala a federatiei sindicale, deoarece calitatea de canididat este incompatibila cu cea de lider de sindicat potrivit statutului. Grigore Pop are 56 de ani, este casatorit, are doi copii si este membru de sindicat din 1992. Intre 1992 si 1995 a fost secretarul filialei Cluj a Cartel Alfa, pe care o conduce din 1995.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.