Conflictul dintre presedintele PSD, Mircea Geoana, si organizatia din Bucuresti a partidului se acutizeaza. PSD Bucuresti il acuza pe noul sef al de "politizarea excesiva a cazului Omar Hayssam", dupa ce conducerea PSD a solicitat Comisiei de integritate morala si arbitraj sa lamureasca modul in care Hayssam a obtinut carnetul de membru de partid si relatiile acestuia cu diversi lideri ai PSD. "Cu toata bunavointa noastra, nu putem decit sa ne declaram dezamagiti de politizarea excesiva a cazului Omar Hayssam si toate acestea, din pacate, din motive care nu tin nici de moralitate, nici de dorinta de primenire a partidului nostru, ci mai mult din motive de imagine", se precizeaza intr-un comunicat de presa al PSD Bucuresti.

Filiala bucuresteana considera ca "ultimul lucru de care pot fi acuzati membrii PSD Bucuresti este acela ca au fost colegi cu unul sau altul dintre cei a caror moralitate a adus grave atingeri imaginii si credibilitatii partidului in ansamblu", amintind ca Omar Hayssam a fost exclus din organizatie. "Vom considera acest demers (ancheta interna referitoare la Omar Hayssam - n.r.) sincer si util pentru procesul de modernizare si reformare a PSD abia in momentul in care vom constata ca aceste actiuni vor fi extinse cu seriozitate si responsabilitate la nivelul intregului partid.

Lumea va crede ca ne-am schimbat cu adevarat doar in momentul in care nu ne vom mai gandi ca ceea ce spunem "da bine pe sticla", ci o vom face din respect pentru adevar si pentru moralitate. Niciodata nu a venit primavara cu o singura floare", se mai arata in comunicatul PSD Bucuresti. Presedintele Mircea Geoana a refuzat ieri sa comenteze acuzatiile organizatiei Bucuresti a partidului. "Am decis sa nu facem nici un fel de declaratii referitoare la cazul lui Omar Hayssam. Este exclusiv problema Comisiei de integritate morala si arbitraj", ne-a declarat ieri Geoana, comisie condusa de fostul sau subaltern in MAE, Cristian Diaconescu.

Relatii tensionate

Relatiile dintre Mircea Geoana si PSD Bucuresti s-au deteriorat dramatic dupa alegerile locale de anul trecut. Dupa ce Geoana a pierdut Primaria Capitalei in fata lui Traian Basescu, organizatia de Bucuresti l-a mazilit din functia de presedinte executiv, cind acesta nici macar nu se afla in tara. Mai mult, filiala bucuresteana a fost cea care l-a propus pe Ion Iliescu drept candidat la sefia PSD, intr-o sedinta de Consiliu Municipal in care Geoana a fost pus la zid de Dan Ioan Popescu si Marian Vanghelie Replica lui Geoana a sunat ca avertisment: "Stim bine ce s-a intimplat la Bucuresti si vom analiza toate aceste lucruri la momentul potrivit (...) Eu am memoria lunga si nu uit usor". Urmatoarea mutare a lui Geoana a fost aceea de a se autopropune responsabil cu coordonarea activitatii PSD Bucuresti.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.