PDL a pus mana pe Compania Energetica Nationala, o afacere de 24 de miliarde de euro, a carei infiintare a fost respinsa de Traian Basescu in CSAT. In contrapartida, in pixul lui Mircea Geoana au fost puse 11 miliarde de euro de la CEC, EximBank, RA-APPS si Fondul Proprietatea.

Infiintarea Companiei Energetice Nationale de catre guvernul Tariceanu a fost cea mai hulita initiativa a liberalilor in ultimele luni de guvernare. Mircea Geoana promitea o motiune de cenzura in cazul in care Guvernul "va indrazni” sa o infiinteze, acuzand "ultimul tun al guvernului liberal”.

In septembrie, CSAT a respins infiintarea CEN, Traian Basescu acuzandu-l voalat pe Tariceanu ca a luat aceasta decizie in urma unei intalniri secrete cu "mogulii”.

Tot atunci, Basescu recomanda Guvernului "sa reanalizeze oportunitatea crearii unei concentrari de societati producatoare de energie”, despre care spunea ca e posibil "sa genereze o diminuare a competitiei si a interesului de retehnologizare, implicit pentru marii furnizori de energie, cum ar fi Mintia, Turceni, Rovinari”.

La randul sau, presedintele PDL, actual premier, ataca la pachet PSD si PNL pe aceeasi tema.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.