Nici nu a fost inca finalizata lista secretarilor de stat, ca prin toate judetele s-a declansat o adevarata vanatoare pentru functiile de prefect si subprefect.

Pentru eliberarea posturilor judetene de conducere se mizeaza pe doua strategii: fie invocarea principiului mobilitatii, fie modificarea legii care sa permita politizarea prefecturilor, in ciuda recomandarilor UE.

La nivelul conducerilor PDL si PSD s-a decis ca toate persoanele numite de PNL in fruntea prefecturilor vor fi eliminate. Viitorii prefecti vor avea exact culoarea politica a presedintilor de consilii judetene. Subprefectii vor fi de la celalalt partid.

Sunt doua modalitati de repolitizare a autoritatilor publice locale. Una mascata, cealalta prin recunoastere oficiala. In primul caz, se va invoca procedura mobilitatii inaltilor functionari publici. Actualii prefecti vor fi retrogradati la statutul de subprefect ori inspector si mutati apoi in alte judete. Nu le va conveni oricum si probabil ca in multe cazuri vor renunta la statutul de inalt functionar public.

Dupa eliberarea posturilor, urmeaza noile nominalizari, iar persoanele propuse de conducerile PDL si PSD isi vor da demisia din cele doua partide abia dupa numire, transformandu-se astfel peste noapte in personaje apolitice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.