Alianta PNL-PD va depune astazi la PNA o cerere privind anchetarea lui Adrian Nastase "pentru fapte de coruptie" si incalcarea a trei articole din Codul Penal. Referindu-se la privatizarea SNP Petrom, asupra careia planeaza anumite suspiciuni privitoare la incasarea de catre doi ministri ai Guvernului Nastase a unui comision de 700 milioane de dolari pentru a favoriza incheierea contractului cu firma austriaca OMV, seful de campanie al Aliantei, Cozmin Gusa, a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca "Alianta va inainta o cerere catre PNA, alaturand ca proba o caseta inregistrata la o sedinta a PSD in care Adrian Nastase face referiri la comisionul de 700 milioane de dolari, pentru ca acolo se sugereaza fapte de coruptie grave".

Gusa a spus ca "Adrian Nastase se face vinovat de incalcarea articolului 170 din Codul Penal, care l-ar putea incrimina pentru ca nu a denuntat fapte savarsite impotriva statului, de incalcarea articolului 65 din Codul Penal privitor la subminarea economiei nationale si articolului 264 din Codul Penal privitor la favorizarea infractorului". "In acest moment cerem prezentarea publica a contractului de privatizare a Petrom si cerem OMV sa dea explicatii publice pentru cele afirmate de Adrian Nastase cu privire la comisionul de 700 milioane de dolari", a mai spus Cozmin Gusa. De asemenea, Alianta PNL-PD le cere lui Ion Iliescu, PSD si Guvernului "sa ia pozitie publica fata de acuzatiile aduse privatizarii Petrom".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.