Baronii locali ai PSD si ai PDL cer ca legile sa fie schimbate in favoarea politizarii institutiilor administrative din teritoriu dupa ce legislatia a fost modificata in sens invers.

Noua guvernare nu reuseste sa faca numirile pe criterii politice in functiile impartite intre PSD si PDL din cauza legislatiei modificate sub guvernarea anterioara, astfel incat structurile administratiei sa fie depolitizate.

Lideri locali ai celor doua partide au solicitat ca legile sa fie modificate astfel incat functiile de prefect si de subprefect sa fie politizate din nou, dupa ce guvernul Tariceanu le daduse ocupantilor acestor posturi statut de inalti functionari publici.

Aceeasi depolitizare este solicitata si in ceea ce priveste numirile in functiile de condu­cere ale institutiilor descentralizate.

Presedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Marza, crede ca legislatia privind numirile sefilor institutiilor descentra­lizate, dar si ale prefectilor ar trebui modificata astfel incat sa reflecte si modul de numire pe criterii politice, propunerea fiind sustinuta si de senatorul PDL Orest Onofrei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.