Primaria Cluj-Napoca a anuntat, luni dimineata, prin intermediul unui comunicat de presa, ca Emil Boc si-a dat duminica demisia din functia de primar al municipiului

"Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si-a prezentat ieri, 4 ianuarie 2009, demisia din functa de primar al municipiului. Demisia a intervenit ca urmare a dobandirii de catre primar a calitatii de prim-ministru al Guvernului Romaniei, calitate incompatibila cu functia de primar, potrivit legii administratiei publice locale", se arata in comunicatul de presa transmis luni.

Documentul mai mentioneaza ca ultimele acte semnate de Emil Boc in calitate de primar au fost legate de construirea noului Stadion Municipal "Ion Moina", proiect derulat impreuna cu Consiliul Judetean Cluj.

"Ultimele acte semnate de Emil Boc in calitate de primar au fost cele legate de constructia viitorului stadion al orasului si a unei noi Sali polivalente, respectiv, Protocolul de colaborare cu Consiliul judetean in vederea construirii stadionului si a salii polivalente, si autorizatia de constructie a noului stadion municipal", se mai arata in comunicat.

Tot printre ultimele acte semnate in calitate de primar de EmilBoc se numara si convocarea pentru luni, ora 12.00, a unei sedinte de indata, insa pe ordinea de zi nu figureaza luarea de act cu privire la demisia primarului si numirea unui primar interimat.

Singurul punct de pe ordinea de zi este analiza contractului de vanzare-cumparare actiuni nr. 117201 din 2 iulie 2008, incheiat in baza Hotararii nr. 237/2008 si a Hotararii nr. 244/2008, intre Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca si S.C. ONCOS Impex S.R.L. Oncos anuntase in sedinta din 23 decembrie 2008 a Consiliul Local ca nu mai doreste sa detina pachetul majoritar al clubului de fotbal, fiind nemultumita de faptul ca este singurul actionar care finanteaza propriu-zis clubul. Oncos detine 65% din actiunile Universitatea Cluj.

Emil Boc, liderul PD-L si primar al municipiului Cluj-Napoca, a castigat in iunie 2008 al doilea mandat de primar in Cluj-Napoca, cu 76,21% din sufragii, adica 86.657 de voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.