Primul ministru Emil Boc a declarat la Cluj-Napoca, in noaptea de Revelion, ca anul 2009 va fi unul bun, pentru ca guvernantii vor munci in folosul populatiei, iar el personal garanteaza ca speranta romanilor intr-un trai mai bun nu va muri.

Boc a urcat, cu cateva minute inainte de trecerea dintre ani, pe scena amplasata de Primaria Cluj-Napoca in Piata Avram Iancu si a vorbit celor cateva mii de clujeni prezenti despre planurile Guvernului de a atenua efectele crizei economice si ca el personal va garanta ca speranta oamenilor intr-un trai mai bun nu va muri.

“Vreau sa le spun tuturor ca voi fi garantul ca aceasta speranta a romanilor sa nu moara. Vreau sa le spun tuturor, mai ales celor care se simt, poate, mai vulnerabili, cei cu pensii si salarii mici, ca nu ii vom uita si ca, intr-o societate in care avem tendinta de a ne uita unii pe altii, de a ne neglija, vom avea grija ca acest sistem al economiei de piata sa dea posibilitatea si celui care munceste sa aiba un salariu decent, dar sa avem grija cu solidaritate si de ceilalti”, a spus premierul, potrivit NewsIn.

Emil Boc si-a inceput discursul spunand ca romanii care se ingrijoreaza cu privire la locurile lor de munca nu trebuie sa se teama, deoarece Guvernul va face tot posibilul pentru ca veniturile tuturor sa garanteze un trai decent.

“Cele bune sa se adune, cele rele sa se spele si sa ne pregatim pentru 2009. 2009 va fi un an poate un pic mai greu, poate mai dificil decat cei de pana acum, stiu ca foarte multi dintre dumneavoastra aveti ingrijorari, dar si foarte multe sperante. Va ingrijoreaza poate locurile de munca, poate creditul pe care nu il puteti plati sau ne ingrijoreaza poate firma care nu mai are comenzile de anul trecut. Sunt lucruri care ne ingrijoreaza, sunt oameni cu salarii si pensii mici care se gandesc daca vor putea face fata greutatilor in anul 2009. Vreau sa ii asigur ca in Romania, in acest moment exista guvernanti responsabili in primul rand, iar ei trebuie sa fie garantia sperantei romanilor ca o putem duce bine si in 2009 cu toate greutatile economie care se anunta”, a mai spus Boc.

Premierul a afirmat ca Guvernul nu doar va incerca sa pastreze locurile de munca actuale si sa creeze altele noi si sa atraga peste 30 de miliarde de euro, pentru acest scop, dar si pentru investitii in infractustura.

Emil Boc, inca primar al municipiului Cluj-Napoca, a intarziat numaratoarea inversa cu cate zeci de secunde pentru ca, la sfarsitul discursului, a tinut neaparat sa multumeasca clujenilor care i-au dat in repetate randuri votul de incredere si l-au ajutat sa ajunga premier. El i-a asigurat pe cei prezenti ca locuitorii si municipiul Cluj-Napoca vor ocupa un loc special in inima sa.

“Dragi clujeni, vreau sa va spun un lucru de suflet: Nu as fi ajuns unde sunt astazi, daca nu ar fi fost sprjinul si increderea dumneavoastra pentru care sincer va multumesc. Vreau sa va asigur ca de fiecare data veti fi in sufletul meu si nu va voi uita niciodata. Clujul cu toate problemele lui va fi in continuare printre prioritatile mele si Clujul va fi mereu in sufletul meu si vreau sa va multumesc ca in acest an am reusit impreuna sa schimbam fata Clujului, sa facem din acest oras, din acest municipiu drag noua unul european cu care sa ne mandrim in tara si in strainatate. Va asigur ca acest lucru il vom face si in continuare. Si dragi clujeni, dragi romani, acum la sfarsit de an si inceput de nou an sa ne dorim in primul rand tuturor sanatate, sa avem parte de ea, pentru ca este practic cea mai importanta”, si-a incheiat discursul Emil Boc.

Discursul premierului a fost urmat de un foc de artificii de mai multe minute si de concertul cantaretei Samantha Fox.

Emil Boc a urcat pe scena amplasata in fata Teatrului National Cluj-Napoca, alaturi de sotia sa, Oana, fiicele sale, Patricia si Cezara, precum si mai multi consilieri locali si judeteni, parlamentari si membri marcanti ai PD-L Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.