Presedintele Traian Basescu a spus, in mesajul transmis in Piata Sfatului din Brasov, ca anul 2009 va genera dificultati, dar ca statul are resurse sa le depaseasca si i-a indemnat pe tineri sa se implice in politica.

"Se incheie un an 2008, care a fost un an bun pentru Romania. Incepem un an 2009 care va genera dificultati, dar cu certitudine impreuna, toti romanii, vom depasi dificultatile crizei economice din anul 2009. Vreau sa va asigur aici, la Brasov, pe dumneavoastra, pe brasoveni, pe toti romanii ca institutiile statului roman au si resurse, au si capacitatea sa faca ca anul 2009 sa fie un an in care sa traim mai bine", a declarat Basescu, citat de NewsIn.

Seful statului a adaugat ca, din punctul sau de vedere, o schimbare rapida poate avea loc doar cu ajutorul tinerilor. "As vrea sa ma adresez in mod special tinerilor: avem nevoie de implicarea generatiei tinere in viata politica, in viata economica, in viata sociala. Am convingerea ca schimbarea rapida a Romaniei poate fi facuta numai impreuna cu generatia tanara".

Presedintele Basescu s-a declarat onorat ca se afla la Brasov. "Si pentru ca ultimele clipe ale anului care trec le trecem impreuna, dati-mi voie, de aici, de la Brasov, sa va doresc tuturor din tot sufletul, cu toata dragostea, "La multi ani!" si "Sa traiti bine!", si-a incheiat seful statului mesajul de Anul Nou.

Basescu a declarat miercuri ca merge in Piata Sfatului din Brasov pentru ca acolo a fost invitat. "Daca eram invitat la Bucuresti ma duceam acolo, dar am fost invitat la Brasov", a spus Basescu, fiind pentru prima data cand s-a adresat romanilor, de Anul Nou, in calitate de sef se stat, din alt loc decat din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.