Cat priveste taxa auto, majorarile de salarii si pensii, acestea vor fi discutate pe 15 ianuarie.
"Am incheiat ultima sedinta de Guvern din acest an. Cuvantul de ordine al guvernarii este responsabilitatea", si-a inceput marti declaratia premierul Emil Boc.

El a anuntat ca a fost decisa interzicerea cumulului salariului cu pensia pentru cei care lucreaza la stat. E vorba in special din domeniul Apararii, Internelor, Justitiei.

Cei care au luat compensatii cu ocazia pensionarii vor trebui sa le returneze in termen de 30 de zile. "In aceasta situatie este si ministrul Gabriel Oprea, care va returna compensatiile", a spus seful Executivului.

"Am decis plafonarea indemnizatiilor pentru mame in felul urmator: nici-o mama care este angajat nu va primi mai putin de 8 milioane de lei, dar nici mai mult de 40 de milioane de lei vechi".
Personalul trimis de Guvern in strainatate va circula cu mijloacele de transport specifice tarii in care se deplaseaza, iar cu avionul vor merge la clasa Economy, a mai anuntat Boc, care a precizat de buna-voie ca aceasta masura va aduce zambete pe buzele unora.

Tot in spiritul responsabilitatii, a fost decis ca ordonatorii de credite ai banilor publici sa scada cu 50% cheltuielile pentru achizitia de masini, birotica, mobilier comparativ cu anul trecut.

De asemenea, el a anuntat si modificarea Legii CSAT pentru ca Mircea Geoana sa poata participa la sedintele Consiliului.

Cat priveste taxa auto, majorarile de salarii si pensii, acestea vor fi discutate pe 15 ianuarie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.