In Ministerul de Interne a aparut o noua categorie profesionala: "baronii cu epoleti“. Pentru un milion si jumatate de euro pe an (bani de la bugetul de stat) - pe post de chenzine - doua duzini de stabi isi risca sanatatea pentru patrie.

Se bat cu undele electromagnetice, cu programul de opt ore sau cu monitorul calculatorului. Asta din urma cica e cel mai rau: ataca sistemul "analizatorului vizual“.

Diplomatii fac "operatii mentale complexe“

Directia Generala de Afaceri Europene si Relatii Internationale (DGAERI) din Ministerul de Interne - care se ocupa cu colaborarea cu institutiile similare din strainatate - este una dintre cele mai grele sectii.
Conform fisei postului directorului general al DGAERI, chestor Alexandru Corneliu (cu venituri de peste 3.000 de euro pe luna), unitatea pe care o conduce pare un fel de batalion disciplinar.

Seful unitatii lucreaza in "conditii deosebite de munca“: "activitate in general statica, cu volum mare de operatii mentale complexe, presupunand un nivel de atentie ridicat (...), implicand solicitari neuropsihice mari din cauza necesitatii modificarii planurilor de munca (...)“.

Si riscurile sunt mari, directorul putand fi atacat de "afectiuni ale coloanei vertebrale, ulcer si afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale vederii, astenie sau surmenaj“. Asa ca postul intra automat la grupa intai de munca, mai ales ca exista si pericolul expunerii la "radiatii electromagnetice“!