Plenul Senatului a dezbatut, ieri, ordonanta de urgenta prin care Cabinetul Tariceanu imputerniceste ANL sa construiasca 1.100 de locuinte pentru oamenii care au ramas fara case dupa inundatii. Reprezentantul Guvernului nu a fost de acord cu termenul impus de Senat pentru finalizarea locuintelor, argumentand prin imposibilitatea stabilirii cu exactitate a momentului in care apele se vor retrage si ANL va putea incepe lucrarile de constructie.

Potrivit reprezentantului Guvernului, contractele care vor fi incheiate de ANL prevad un termen de finalizare a lucrarilor de doua luni de zile din momentul inceperii. In cele din urma, senatorii au votat in favoarea termenului de 30 noiembrie. Tot senatorii au mai introdus un amendament prin care toate constructiile noi vor fi acordate cetatenilor sinistrati cu titlu gratuit. La aceasta se adauga prevederea din ordonanta potrivit careia constructiile sunt scutite de toate taxele (autorizatie de constructie, pentru gaze, apa, curent etc.). In schimb, senatorii au respins o propunere facuta de Gheorghe Funar (PPRM), care cerea ca noile locuinte sa nu fie construite de ANL, ci de firme private, care sa fie desemnate prin licitatie publica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.