Presedintele a respins promulgarea legii de renationalizare initiata de Dan Voiculescu . Basescu a retrimis actul normativ la Curtea Constitutionala invocand alte motive decat cele judecate anterior.

Presedintele Traian Basescu a sesizat ieri Curtea Constitutionala in legatura cu legea "Voiculescu", act normativ care exclude de la restituirea in natura imobilele confiscate de comunisti si instrainate in temeiul Legii 112/1995.

Presedintia a comunicat decizia sefului statului la numai cateva ore dupa ce conservatorul Dan Voiculescu ceruse imperios, printr-o scrisoare deschisa, promulgarea legii
pe care o doreste botezata cu numele sau.

In sesizarea adresata Curtii, presedintele mentioneaza ca observatiile sale privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse legii caselor nationalizate sunt diferite fata de cele ale partidelor care contestasera anterior actul normativ, PD-L si PNL.

Concret, Basescu sustine ca legea vizata nu corespunde exigentelor CEDO si contine reglementari neconforme cu ceea ce Curtea Constitutionala a statuat deja in jurisprudenta sa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.