In cea de-a sasea legislatura posdecembrista se mai regasesc doar noua deputati si senatori care nu au parasit niciodata Parlamentul incepand cu anul 1990.

Dintre parlamentarii cu vechime, in cele doua Camere mai exista doar noua integralisti, adica senatori si deputati care au fost alesi in toate cele cinci legislaturi de pana acum - 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004, 2004-2008 - si care acum se afla la cel de-al saselea mandat.

Este vorba despre Adrian Nastase si Bogdan Niculescu-Duvaz (PSD), Marton Arpad, Kerekes Karoly, Varga Attila (UDMR) - la Camera Deputatilor - si Marko Bela, Verestoy Attila, Frunda Gyorgy (UDMR), Radu Berceanu (PDL) - la Senat.

Ultimul are totusi patru luni mai putin in ultimul mandat, deoarece s-a retras pentru a candida la sefia Consiliului Judetean Dolj.

Fata de legislatura trecuta, numarul integralistilor a scazut cu cinci. Ion Bivolaru si Ioan Solcanu de la PSD nu au mai candidat, intrand in divergenta cu liderii partidului, Adrian Severin (PSD) a devenit europarlamentar, in timp ce un alt PSD-ist, Doru Ioan Taracila, a pierdut alegerile. De la UDMR, Szabo Karoly nu a mai fost desemnat candidat de catre liderii Uniunii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.