Presedintele i-a atacat extrem de dur miercuri seara la clubul Prometheus, in cadrul unei intalniri cu studentii, pe comentatorii politici care se "bat cu disperare sa continue sa para niste guru ai natiunii" si care sustin ca romanii trebuie sa aiba o atitudine umila pentru ca ei sa fie "gloriosi" si pentru a-si pastra privilegiile asemenea fostilor securisti si activisti comunisti. Desi nu a rostit numele lor, era clar ca Basescu s-a referit la C.T. Popescu si Ion Cristoiu. "Astia-s geniali, dom'le! Cum i-a facut cineva atat de functionali? Se pricep la toate: politica externa, SF, fotbal, tenis. Eu nu sunt multifunctional, a trebuit sa apelez la serviciile secrete. Data viitoare ii asez intr-un birou alaturi de al meu si sa vedem cine ii aduce primii", a fost rafala de critici, Basescu comentand modul in care au analizat unii ziaristi criza ostatecilor.

"Nu va lasati convinsi de cei care cred ca ei detin portofoliul de inteligenta al natiunii! La fel ca si fostii securisti si activisti, si ei incearca sa-si pastreze privilegiile!", a spus Basescu, aprobat zgomotos de studenti. "Chiar nu avem de ce sa ne fie rusine!", a spus Basescu, pronuntandu-se impotriva celor care isi afirma rusinea de a fi romani pe posturile de televiziune. "Aceste campanii sunt tari daca noi suntem prosti!", a explicat Basescu cum pot fi combatuti acei guru de pe sticla. Seful statului a afirmat ca acest lucru ar fi fost valabil doar daca presedintele tarii ar fi spus: "Vino sa ma sfatuiesc cu tine, condeier de aur al tarii, far luminos!".

Presedintele i-a indemnat pe tineri sa nu se lase manipulati, adaugand ca "ei nu o pot face decat in modul cel mai rau pentru natiunea noastra, respectiv aratandu-ne cat suntem de mici, de neinsemnati iar lumina este doar la ei, la trei-patru dintre ei. Nu. Lumina este la noi toti. Si noi vom fi cei care vom lua directia, fara ca cineva sa indrazneasca sa continue a ne mai umili". De altfel seful statului a admis ca sunt persoane deranjate de intoarcerea celor trei jurnalisti. Basescu a subliniat ca merita ca tinerii sa lupte impotriva "acelei clici care nu incearca decat sa ne descurajeze, sa ne spuna ca nu suntem buni de nimic, sa ne spuna ca suntem mult mai prosti decat altii si ca trebuie sa stam cu capul plecat. Dar... eu va asigur ca nu ma las si imi voi face datoria in continuare. Acesti formatori vor sa descurajeze orice tentativa a noastra de a ne lua zborul".

Basescu a aratat ca unul dintre obiectivele mandatului sau priveste redarea mandriei si demnitatii nationale. "Sunt de foarte multe ori politicieni care nu au ce face sau pentru ca sa se afirme la ei in tara dau un mesaj Romaniei spunand ce sa nu facem. Iar daca un politician roman - presedintele - ar indrazni sa reactioneze la astfel de remarce, nu este neaparat necesar sa coboare un cor de slugi sa spuna cat de rau a facut presedintele afirmand aceste lucruri", a aratat Basescu.

El a precizat ca pe parcursul crizei ostaticilor au fost prezente doua realitati in ceea ce priveste atitudinea presei: nevoia de liniste a responsabililor de recuperarea ziaristilor si nevoia de informatii a presei. "Este clar ca am fost in coliziune", a admis presedintele, reamintind si de momentele de tensiune maxima cand presa a raspuns pozitiv apelului de la Cotroceni. Basescu a reiterat episodul intalnirii de la Palatul Cotroceni cu redactorii-sefi ai posturilor de televiziune si radio ca urmare a unui mesaj primit in redactii. "Ne dadusem seama ca era un mesaj fals, dar difuzarea lui ar fi avut un impact major", a explicat presedintele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.