Comisia Europeana a avertizat, ieri, Germania in legatura cu incalcarea "angajamentului clar" de a permite Romaniei si Bulgariei sa intre in UE, in cazul in care Uniunea Crestin-Democrata (opozitia conservatoare) va veni la putere, informeaza canalul de televiziune britanic Bloomberg. Prin semnarea Tratatului de Aderare cu Romania si Bulgaria, luna trecuta, Germania si-a luat un "angajament clar de a accepta termenii si conditiile in care aceste doua tari pot intra in Uniunea Europeana", a declarat purtatorul de cuvant al CE, Krisztina Nagy, in cadrul unei conferinte de presa la Bruxelles.

O blocare a candidaturii celor doua tari de catre Germania nu poate fi insa exclusa, pentru ca parlamentul german trebuie sa ratifice Tratatul de Aderare al celor doua tari, a adaugat Nagy. Purtatorul de cuvant pentru afaceri europene al CDU, Peter Hintze, a declarat ca partidul sau va incerca sa blocheze aderarea prevazuta pentru 2007 a Romaniei si Bulgariei la UE in cazul in care Franta va respinge prin referendum Constitutia UE. Un singur lucru ar putea schimba, probabil, decizia crestin-democratilor germani: Raportul Comisiei Europene, din octombrie, dar care ar trebui sa fie favorabil Bucurestiului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.