Printre noii deputati care au prins un loc in Parlamentul Romaniei la scrutinul uninominal se numara si personaje a caror declaratie de avere, intinsa pe multe pagini, prezinta situatii financiare impresionante.

In primele locuri se poate clasa, cu brio, afaceristul democrat-liberal Silviu Prigoana, a carui avere insumeaza terenuri de peste 350.000 de metri patrati, sapte case de locuit, trei apartamente, dintre care unul in Chicago (SUA), si o casa de vacanta la Brasov, toate in valoare impozabila de peste 360.000 de lei si 850.000 de dolari.

Social-democrata Oana Niculescu-Mizil, desi nu are terenuri, apartamente sau autoturisme, are bijuterii in valoare de peste 850.000 de euro. Printre deputatii mai “modesti” se numara Gigel-Sorinel Stirbu, finul fostului premier Calin Popescu-Tariceanu, cu doar trei apartamente si un teren de 9.000 de metri patrati in Slatina.

Printre noii parlamentari care au reusit sa prinda un fotoliu in Legislativul Romaniei la ultimul scrutin uninominal se numara si personaje ale caror declaratii de avere, intinse pe multe pagini, constituie un “bagaj” financiar considerabil.

Printre acestia il regasim, printre primele locuri ale clasamentului, pe democrat-liberalul Silviu Prigoana. Frigotehnicianul, aceasta fiind functia trecuta in declaratia de avere, are una dintre cele mai stufoase prezentari ale averii, care se intinde peste 12 pagini.

Prigoana se poate lauda cu terenuri de peste 350.000 de metri patrati, dar si cu 7 case de locuit, 3 apartamente, dintre care unul in Chicago (SUA) si o casa de vacanta la Brasov, toate in valoare impozitabila de peste 360.000 lei si 850.000 de dolari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.