Directorul Camerei de Comert a Regiunii Unu Nord-Est, Magda Tepoi, a fost condamnata la cinci ani si sase luni de inchisoare pentru detunare de fonduri europene, prejudiciul creat bugetului comunitatii europene fiind de 132.000 euro, potrivit sentintei judecatorilor ieseni.

"Sentinta nu este definitiva, poate fi atacata in termen de 10 zile. Este o condamnare cu executare in regim privativ de libertate, dar isi produce efectele dupa ce va fi definitiva. In minuta sentintei se precizeaza ca prejudiciul este de 132.991,73 euro. Exista si o dispozitie executorie asupra unui imobil, pus sub sechestru inca din faza de urmarire penala. S-a dispus luarea unei inscriptii ipotecare pana la concurenta prejudiciului si s-a facut o adresa in acest sens la Oficiul de Cadastru", a declarat, luni, corespondentului NewsIn, judecator Georgeta Gafta, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Iasi, ea fiind si magistratul care a instrumentat dosarul.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Bucuresti, Magda Tepoi, in calitate de director al unui proiect de dezvoltare regionala prin care trebuiau implementate normele de baza ale economiei europene, aceasta a schimbat destinatia fondurilor alocate, in mod repetat, in perioada iunie 2003 - aprilie 2004. Procurorii DNA sustin ca Magda Tepoi a folosit fondurile in scopuri personale si a efectuat plati care nu au avut nicio legatura cu implementarea proiectului.

"Dosarul a fost deschis pe rolul Judecatoriei Iasi in iunie 2005. Concret, doamna Magda Tepoi a fost condamnata pentru deturnare de fonduri, ea fiind responsabila cu implementarea unui proiect Phare 2001. Aceasta a prezentat in cadrul raportarii finale documente incomplete si inexacte, iar cererea de plata a ultimei transe a fost sistata la cererea noastra. De asemenea, in perioada iunie 2003-aprilie 2004, in mod repetat a schimbat destinatia fondului alocat. Aceasta hotarare este pusa in executare cand va fi definitiva, deocamdata poate fi atacata la Tribunal", a declarat procurorul sef interimar al DNA Iasi, Luminita Merisescu.

Aceasta a adaugat ca Magda Tepoi a fost condamnata pentru incalcarea a o serie de articole din Codul Penal coroborate cu prevederile legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

"Maine (marti, n.r.) vom depune apelul. Nu va pot comunicat mai multe acum deoarece sunt la cimitir, la o pomenire", a declarat avocata Magdei Tepoi, Carmen Bernic.

Magda Tepoi este membra a PNL si a ocupat, in perioada 2004-2008, functia de consilier judetean din partea acestui partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.