Candidatii desemnati de PSD si PDL pentru a ocupa portofoliile ministeriale au fost audiati si validati, fara mari emotii, de comisiile de specialitate ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Mai mult formale, audierile au insemnat cel mult un tir de intrebari si ironii din partea liberalilor, acestia fiind, de altfel, cei care au votat constant impotriva.

Premierul desemnat, Emil Boc, merge astazi in Parlament pentru a cere un vot de incredere asupra programului de guvernare si a noului cabinet.

De cea mai mare simpatie s-a bucurat la audierile de sambata, in comisiile reunite de administratie, economie si industrii, Vasile Blaga (PDL), propus pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Viitorul ministru pedelist a fost chiar complimentat de pesedistul Iulian Iancu, potrivit caruia Blaga va fi "cel mai iubit si cel mai solicitat de parlamentari".

Ultimul la audieri, liderul PDL a apreciat activitatea predecesorului sau, udemeristul Laszlo Borbely, si a precizat ca nu intentioneaza sa modifice ordonantele date de Cabinetul Tariceanu cu privire la planurile generale de urbanism.

Blaga a mai spus senatorilor si deputatilor ca este un adept al descentralizarii "totale" si ca Executivul ar trebui sa subventioneze jumatate din cheltuielile izolarii termice a locuintelor. La finalul audierilor, viitorul sef al Dezvoltarii Regionale a primit 46 de voturi in favoarea sa, patru voturi "impotriva" si doua abtineri.

Cu un scor asemanator (42 de voturi "pentru" si 9 "impotriva") a fost validat, dupa un tir de intrebari liberale si cu sprijinul UDMR, si Catalin Predoiu, ales de PSD si PDL pentru a continua reformarea sistemului de justitie.

Fostul liberal le-a vorbit parlamentarilor despre "redesenarea" sistemului judiciar si despre necesitatea adoptarii Codului Penal si al celui de Procedura Penala, dar a evitat sa se pronunte asupra situatiei create la nivelul conducerii DNA, in conditiile in care mandatul lui Daniel Morar a expirat, iar propunerea avansata, Monica serbanescu, nu s-a bucurat de sustinere nici din partea CSM, nici a sefului statului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.