Eckstein Kovacs Peter, fostul senator UDMR de Cluj, i-a cerut, vineri, presedintelui Unional Marko Bela, sa faca tot posibilul pentru pastrarea functiilor detinute de formatiune in teritoriu.

Ceea ce intr-adevar este o problema politica, este soarta reprezentantilor numiti ai UDMR-ului in teritoriu, asta deja conteaza. Si aici eu cred ca domnul presedinte Marko a spus ca nu participam la guvernare in condi,iile oferite de PD-L, totusi a lasat portita deschisa din acest punct de vedere. Pentru perioada ce urmeaza e o provocare pentru conducerea UDMR-ului, practic sa apere in teritoriu oamenii care ar putea sa fie maturati de catre coalitii locale”, a declarat Eckstein in cadrul unei conferinte de presa, cu referire la sefiile unor institutii publice deconcentrate, dar si la viceprimari sau presedinti de consilii judetene, transmite corespondentul NewsIn.

Fostul senator a spus ca politica UDMR de a face o opozitie nuantata va ajuta la pastrarrea posturilor din teritoriu, iar ca anumite posturi pierdute la nivelul Guvernului nu sunt vitale.

Faptul ca UDMR nu este la guvernare nu este un lucru prea bun. Am avut acolo ministri performanti, dar eu, cel putin, nu o sa plang ca nu avem niste sefi de agentii la Agentia Cantatorilor la Nai, care sa aiba un salariu de trei ori cat presedintele Romaniei. Eu cred ca putem sa traim foarte bine cu aceasta lipsa”, a mai spus fostul senator clujean.

La nivelul municipiul Cluj-Napoca, dar si la nivelul Consiliului Judetean Cluj, UDMR si PD-L au facut o intelegere dupa alegerile locale, intelegere care a rezultat intr-un post de viceprimar pentru presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, si un post de vicepresedinte de Consiliu Judetean, pentru fostul consilier al primului ministru, Fekete Emoke.

UDMR Cluj l-a sustinut si pe subprefectul Hegedus Ludovic, care inainte sa preia aceasta functie a fost director adjunct la Autoritatea de Sanatate Publica a Judetului Cluj.

UDMR Cluj nu are directori generali in institutiile publice deconcentrate insa are reprezentanti la nivel de conducere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.