Liderul PSD Mircea Geoana a declarat joi noaptea, la finalul sedintei conducerii PSD, ca la Ministerul Justitiei va fi "un independent convenit de ambele parti", iar alti reprezentanti social-democrati au sustinut ca varianta Mihai Selegean, care a fost propusa de PDL, a fost respinsa.

"E vorba de un independent convenit de ambele parti", a declarat Mircea Geoana, referindu-se la persoana care va fi desemnata la Ministerul Justitiei. Intrebat daca Mihai Selegean ar putea fi propunerea pentru Justitie, Geoana a spus "nu vreau sa intru in detalii.

Sunt nume avansate si de o parte si de cealalta, sper ca maine sa gasim un nume care sa fie acceptat de ambele parti". Liderul PSD a adaugat ca "intr-o discutie despre un ministru convenit de doua partide trebuie sa existe argumente care sa faca acea candidatura acceptabila pentru cei doi".

Alti reprezentanti ai PSD au afirmat ca Mihai Selegean, propunere avansata de PDL, ar fi fost deja respinsa de partid. Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a spus ca ministrul Justitiei ar trebui sa fie "un om cu o anumita autoritate profesionala" si ca Mihai Selegean nu are nici "notorietate, nici autoritate". "La 32 de ani e, totusi, cam prea devreme. S-a facut experimente din astea, si cu Chiuariu, si cu altii... Adica, sa mergem cu oameni care au mai multa greutate", a spus Ion Iliescu.

La randul lui, presedintele Organizatiei PSD Constanta, Radu Mazare a declarat ca, in momentul in care a ajuns la sedinta PSD, colegii l-au informat ca Mihai Selegean nu este acceptat.

"Mi s-a spus ca nu a fost acceptat", a afirmat Mazare.

Mihai Selegean este fost director al Institutului National al Magistraturii, numit de CSM in timpul mandatul Monicai Macovei.

Potrivit unor surse social-democrate, printre cei sprijiniti de PSD pentru portofoliul Justitiei se numara Gheorghe Buta (care ar fi putut deveni presedinte al Inaltei Curti pe vremea Rodicai Stanoiu si a lui Ion Iliescu), Corina Dumitrescu (sotia unui membru PSD, fost PD, Cristian Dumitrescu) si Corneliu Barsan, judecator CEDO de pe vremea lui Ion Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.