Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, joi, trimiterea in judecata a lui Nicusor Constantinescu, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata.

Din rechizitoriul intocmit de procurori a rezultat ca, in perioada mai-iulie 2008, Nicusor Constantinescu, in calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta si ordonator principal de credite, a refuzat constant sa execute obligatiile de plata ce rezultau din Memorandumul de finantare nerambursabila (semnat intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana), aplicat prin Contractul de Implementare a Masurii ISPA "Reabilitarea retelei de canalizare si a facilitatilor de epurare a apelor uzate in Constanta" si prin Contractul de executie a lucrarilor referitoare la investitia "Conducte de descarcare in mare pentru Statiile de epurare Constanta Nord si Eforie Sud", se arata intr-un comunicat remis joi de DNA.

Potrivit acestuia, in baza documentelor mentionate, Consiliul Judetean Constanta era obligat sa cofinanteze in proportie de 21% investitia, in calitate de beneficiar local al acesteia. Refuzul de a executa obligatiile de plata sus-mentionate a avut drept consecinta producerea unui prejudiciu in paguba S.C. RAJA S.A. Constanta, cu afectarea bunului mers al investitiei ce se realiza prin Masura ISPA.

Ca urmare a neplatii lucrarilor efectuate de constructorul angajat in realizarea investitiei sus-mentionate, mai arata procurorii, lucrarile au fost temporar suspendate, constructorul solicitand penalitati si alte cheltuieli rezultate din pricina intarzierilor. Valoarea totala a acestor penalitati si cheltuieli suplimentare este de 1.006.658,97 euro, reprezentand prejudiciu in dauna RAJA Constanta.

In cauza, Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) Constanta s-a constituit parte civila.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Constanta.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata si in noiembrie, alaturi de primarul Constantei, Radu Mazare si alte 35 de persoane, intr-un dosar privind restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.